Flexibel toegangsbeheer tot Twizzit
Bekijk dit bericht in je webbrowser
TOEGANGSBEHEER
Om je in het nieuwe Twizzit zo goed mogelijk te begeleiden sturen we je geregeld een korte nieuwsbrief. We stellen enkele handige functionaliteiten van het platform voor en leggen uit hoe je ermee aan de slag gaat. Deze week tonen we hoe je via de zopas vernieuwde module "Toegangsbeheer" mensen een uitgebreidere toegang kan geven tot Twizzit.
Waarom?
In de vorige nieuwsbrief bespraken we al kort de mogelijkheid om toegangen te beheren - "toegangen beheren is delegeren". Wellicht is het handig dat je secretaris de gegevens van de koorleden kan raadplegen, dat de dirigent activiteiten kan aanmaken/aanpassen in de kalender of de voorzitter een intern nieuwsbericht wil plaatsen. Door gebruik te maken van toegangsbeheer kan je deze personen beperkte toegang geven tot Twizzit, zonder dat je hen volledige admin-controle moet toekennen.
 
Toegangsbeheer vormt zo een essentieel onderdeel in de beveiliging van je data. Hiermee bepaal je de privacy en de rechten van je gebruikers. Je bepaalt ermee wie toegang heeft tot welke modules, welke tools en dus ook welke gegevens. Zo vermijd je dat gegevens zomaar voor het grijpen liggen of bepaalde gebruikers ongewenste acties kunnen uitvoeren. Safety first!
 
Algemene toegangsrollen zijn aan te raden

In Twizzit heb je de keuze om te werken met algemene toegangsrollen en individuele toegangsrollen.

Met een algemene toegangsrol geef je eenvoudig toegang aan meerdere contacten op basis van groepen waartoe ze behoren (en eventueel welke functie ze hebben), lidmaatschappen waarover ze beschikken of taken die ze uitvoeren. De toegang wordt op basis van objectieve voorwaarden wel toegekend aan een contact, maar niet rechtstreeks gekoppeld. 

Voorbeeld: stel je een toegangsrol in voor de groepsfunctie voorzitter, dan zal elk persoon met die groepsfunctie de gewenste toegang krijgen. Neemt iemand anders de voorzittersfunctie over, dan volstaat het om de groepsfunctie van die persoon aan te passen. Twizzit kent dan automatisch de juiste toegang toe, zonder dat je nog iets hoeft aan te passen in de module toegangsbeheer.

Algemene toegangsrollen vragen op die manier dus weinig opvolging. Daarom raadt Koor&Stem deze vorm van toegangsbeheer aan.

Bij individuele toegangsrollen koppel je toegangsrechten rechtstreeks aan de persoon, waarbij geen rekening wordt gehouden of deze persoon tot een groep behoort, een bepaalde functie vervult, ... Deze vorm van toegangsbeheer is dus veel minder flexibel en vraagt meer opvolging. Daarom gebruik je dit best enkel en alleen in uitzonderlijke gevallen, en beveilig je deze toegang dan ook best door die te beperken in de tijd. 
 
Toevoegen, wijzigen en analyseren

In de volledig vernieuwde module (sinds 1 maart) is het gebruiksvriendelijker en overzichtelijker geworden om de toegangen in te stellen, te wijzigen én te analyseren. Zo hou je altijd eenvoudig zicht en controle over je toegekende toegangen.  

We tonen hoe dit alles werkt in dit filmpje.

Meer inspiratie en informatie

Een nieuw platform leren gebruiken vraagt heel wat tijd en inspanning. Daarom proberen we jullie zo goed mogelijk te begeleiden, met korte filmpjes, korte nieuwsbrieven, FAQ's en persoonlijk advies via mail of telefoon. We bundelen al deze info op onze site!

Twizzit heeft trouwens zelf ook een uitgebreid helpcenter. Hier kan je op trefwoorden zoeken, door nieuwsberichten bladeren of dieper ingaan per functionaliteit.

LEDENBEHEER
facebook instagram youtube
Koor&Stem vzw
Pater Pirestraat 50
2018 Antwerpen
+32 3 237 96 43
info@koorenstem.be
www.koorenstem.be
 
Je ontvangt dit bericht omdat je admin bent van een bij Koor&Stem aangesloten koor.

© 2022 Koor&Stem