0
Cursus Theoretisch Scheidsrechter volgen?

Deze procedure is enkel bedoeld voor leden die vrijwillig het examen outdoor of indoor willen afleggen,  en dus NIET VOOR  U14-U16-U19 spelers en speelsters die verplicht zijn hun examen te behalen.  Zij worden vanaf 1.11.2020 automatisch ingeschreven en getriggerd.

Indien je nog geen lid bent van Braxgata én bijgevolg ook niet van de Belgische hockeybond, dan moet je eerst aansluiten via de brax website, home page, "Lid worden". Vermeld dat je TS wil worden, zodat we je als sportief medewerker kunnen inschrijven.  Er zijn geen (financiële) verplichtingen aan verbonden.

Drillster, het systeem om spelregels te oefenen en daarna examen indoor en/of outdoor af te leggen, gebruikt het emailadres van het lid om een deelnemer uniek te identificeren.  Om correct in te loggen zal het lid 2 mails krijgen :
- Een mail van Sportlink met de taalkeuze.
- Een mail van Drillster met het nieuwe account.

Echter hebben veel kinderen het adres van één van de ouders en botsen we geregeld op het feit dat de ouder al een Drillster account had. Dus moesten we de gelegenheid geven aan het lid om een ander, eventueel nieuw, emailadres in te kunnen geven. Deze extra stap gebeurt op hockey.be, via de link die in de mail van Sportlink staat.

Als het emailadres komende uit Sportlink nog niet bestaat in Drillster, dan bericht hockey.be dat de account automatisch werd aangemaakt en dat er een mail vanuit Drillster werd uitgestuurd naar het emailadres gekend in Sportlink.  Als het emailadres al gekend is in Drillster, geeft hockey.be aan dat er een ander email moet ingegeven worden en zal de mail van Drillster naar dat ander email gestuurd worden.
Kijk je SPAM bestand regelmatig na, want de mails komen daar wel eens terecht. 

Eens ingeschreven bij Drillster, moet je binnen de maand starten, anders vervalt je toegang.

Meer info achter het inschrijvingsformulier.

 

Gelieve emailadres te verifiëren aub .

* Verplicht in te vullen

Hoe word je Theoretisch Scheidsrechter ?

 • Schrijf je in via "Theoretisch Scheidsrechter via e-Learning" op de linkerzijde van de homepage van deze website.  Let er wel op dat je ingelogd bent op Twizzit waar je dan het inschrijvingsformulier kan aanvullen. Ben je niet in Twizzit ingelogt dan verschijnt het inschrijvingsformulier NIET!!.  Kijk zeker na of het e-mailadres correct is. Twizzit zal je een email sturen ter bevestiging van je aanvraag.  Vervolgens schrijft de secretaris je in bij het Drillster systeem van de bond.
  Je krijgt dan automatisch een mail vanuit Drillster waarin een link te vinden is met een Drillster account om je aan te melden op het e-Learning platform. 
  Voor outdoor doorloop de leerstof van de 6 modules (Spelsituaties Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers, Signalen en Jeugd op klein veld).  Indien je het diploma voor indoor wil behalen moet je de module 'zaalhockey' doorlopen.  
  Wanneer je de leerstof van de module(s) onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen.
 • Voor indoorwedstrijden vanaf U9 moet je Theoretische Scheidsrechter Indoor zijn op het wedstrijdblad. Voor veldhockey geldt dat vanaf U14.
 • Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer moeten behalen.   Je krijgt maar twee kansen per examen indoor en outdoor.  Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten (ongeveer 3 maanden, tenzij de secretaris je extra beurten versiert) vooraleer je opnieuw mag proberen.  Let op: het gaat om het percentage, niet om het aantal vragen dat je juist hebt.  Want de vragen hebben een verschillende waarde in de bepaling van het percentage. In de praktijk is al gebleken dat onmiddellijk het examen afleggen, zonder eerst goed te oefenen, meestal falikant afloopt.  

  Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter Outdoor/Indoor kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
  - Indoor : Alle categorieën 
  - Outdoor : Alle wedstrijden vanaf U14.  Voor jongere jeugd is geen diploma vereist.

  In de KBHB/VHL moeten alle spelers vanaf U14 in het examen voor veldhockey slagen. Vanaf U19 kan je aangeduid worden om elk seizoen thuiswedstrijden te fluiten van U14-U16-U19 en senioren teams. 

  Vanaf seizoen 2020-2021 moeten alle U19, U16 en U14 het examen outdoor met succes afleggen om aan competitie wedstrijden deel te mogen nemen.  Eerstejaars U14 krijgen meer tijd, tot eind 202X. 

  Ook ouders en spelers van andere teams kunnen zich opgeven voor het examen via e-Learning.

  Ben je nog geen officieel lid van Braxgata, schrijf dan in via de brax website "Lid worden?" en "Ik wordt nu lid!".  Dit is noodzakelijk om je ook lid van de hockeybond te maken, zodat je je naam als scheidsrechter zal kunnen vermelden op de wedstrijdbladen.  Verder zijn er geen consequenties aan verbonden, zeker geen financiële.  Eens je braxlid bent kan je via de website inloggen in Twizzit en dan de aanvraag voor TS via e-learning  indienen.