0
GZ Wijnactie 2022

Volleybalclub Geel-Zwart Wijnegem verkoopt opnieuw wijn en cava ter ondersteuning van de clubwerking. Dit jaar hebben we 2 nieuwe rosé's en een rode Cabernet Sauvignon uit Spanje. Bij de witte wijn hebben we enkele nieuwe toppers uit Frankrijk en Oostenrijk. Tot slot, selecteerden we dit jaar ook een verfrissende Prosecco. De gekende Carbonero en sprankelende cava's zijn opnieuw van de partij.

Bestellen kan tot en met vrijdag 2 december en de verdeling gebeurt op zaterdag 10 december tussen 12u en 16u in Wijnegem (locatie volgt via mail). Met vragen of opmerkingen kan je terecht bij Joris H. via wijnactie@geel-zwart.be 

Alvast bedankt!

______________________________

6.5
WIT - Carbonero - Chardonnay (ES)

Het is een levendige, frisse, witte wijn, aan te raden bij aperitief, seafood en gevogelte. Deze witte wijn is afkomstig van wijngaarden in de noordelijke tip van centraal Castilië. (Spanje, Viura/Chardonnay)

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
6.5
ROOD - Carbonero - Tempranillo (ES)

Aan te raden bij pasta, tapas en vleesgerechten. Het is een fruitige, sappige en veelzijdige rode wijn. (Spanje, Tempranillo/Syrah)

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
8.5
ROSE - Aure (FR)

Een licht gekleurde en heerlijke rosé. Ieder jaar maakt Olivier een blend van de verschillende Atlantische en Mediterraanse druivenrassen om telkens weer de best mogelijke smaak samen te stellen. Zeer aromatische neus van frambozen, aardbeien en kersen aangevuld met fijne bloemige aroma's. Fris en levendig in de mond met terug het rode fruit dat domineert. Een rosé voor elk moment.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
8.5
ROSE - Rosato (IT)

Grootvader en vader Paolucci verbouwden al jaren druiven op de lichtglooiende heuvels in het zuiden van de Abruzzo, de Terre di Chieti. Nicolino waagde de sprong om zelf wijnen te maken. De Montepulciano druiven worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Deze rosé heeft een verleidelijk aroma van framboos, snoep en iets kruidig.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
9.5
ROOD - Arbino - Montepulciano (IT)

Deze pure Montepulciano is een absolute topper. Heerlijk, soepel, vol en fruitig en perfect bij een spaghetti Bolognaise. De wijngaard ligt net buiten de D.O.C. Montepulciano d'Abruzzo, vandaar dat er Terre di Chieti op de fles staat. (Italie, Montepulciano)

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
11
ROOD - La Mancha - Cabernet Sauvignon (ES)

Carlos is de eerste generatie die wijn maakt in deze zuiderse regio. Gelegen net ten zuiden van Valencia. Deze zonnige wijn is afkomstig van verschillende kleine perceeltjes in de nabijheid van de kelder. Ze liggen allemaal tussen de 840 en 950 meter hoog. Alle druivelaars zijn 'bushvines'. De opbrengsten zijn op een natuurlijke manier zeer laag wat je zal merken in de rijkelijke smaak van de wijn. Na het blenden rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter die al enkele jaren oud zijn.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
8
WIT - Languedoc - Chardonnay (FR)

De wijngaarden liggen allen nabij Faugères, een wijnregio gekend voor de karaktervolle rosé en rode wijnen. Maar ook Chardonnay voelt zich daar thuis. Aangenaam plezierig. Verfrissend en zacht. Een lekker glas wijn.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
8.25
WIT - Parcelles - Sauvignon Blanc (FR)

Dit is de belangrijkste wijn voor Christophe, eigenaar en wijnmaker. In totaal 7 ha wijngaard, waarvan 90% met een ondergrond van kwarts. De druiven worden 's morgens vroeg geoogst en blijven dan eerst nog 12 uur bewaard op een koele temperatuur. Ook de vergisting gebeurt op lage temperatuur en er volgt een korte rijping sur lie om de wijn een mooie volle smaak te geven. Al meerdere malen bekroond tot één van de beste Sauvignon Blancs van de streek.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
9.5
WIT - Waltner - Grüner Veltliner (AT)

Wagram, het vroegere Donauland, ligt ten noordwesten van Wenen. De wijngaarden van Gerald Waltner liggen ten noorden, langs de Donau. Dit gedeelte staat bekend om zijn moeilijke ligging. Maar toch slaagt Gerald er in, om met liefde en respect voor de natuur, heerlijke aromatische wijnen te maken. Een frisse en levendige wijn. De ondergrond van de wijngaard voor deze wijn bestaat hoofdzakelijk uit zwarte aarde. Een belangrijke factor voor de rijpheid van de druiven.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
9.2
Cava Copa - Brut

Een uiterst frisse en verfijnde cava met zachte smaak van wit fruit. De afdronk is tintelend en aangenaam.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
11
Cava Grimau - Brut

Deze zeer zuivere cava is fris, strak en droog. De rijping in de kelder voor de tweede gisting duurt minstens 12 maanden en het ‘dégorgement’ heeft pas plaats wanneer de flessen vertrekken. Perfecte aperitief.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)
12.5
Prosecco - Frassinelli

Een prachtig familiedomein dat heerlijke natuurlijke prosecco’s maakt. De bodem van klei en kalksteen, de hoogte van de heuvelachtige wijngaarden en de koele bries 's nachts zorgen voor mineraliteit, elegantie en een krokante smaak in het glas. De druiven zijn afkomstig uit Mareno di Piave, nabij de kelder van dit kleine bedrijfje. Deze extra dry smaakt net dat tikkeltje smeuïger.

Voeg toe
geselecteerd (aanpassen)

Bestelling

Verkoper Geel-Zwart (optioneel)

Betalen en afhalen

Vanaf dit jaar dient elke bestellingen ineens online betaald te worden op de volgende pagina. Vervolgens ontvangt u via email een bevestiging van uw bestelling en uw volgnummer voor de afhaling. Opgepast, als u op "verder" klikt, kan u niet meer terug.

0
GZ Wijnactie 2022
Controleer onderstaande gegevens alvorens het formulier te verzenden.