Heb je ooit al een duikbrevet behaald in binnen- of buitenland en ben je op zoek naar een toffe club waar je je sport kan beoefenen met een professionele omkadering?
Dan ben je bij amfibie aan juiste adres!
Afhankelijk van het brevet dat je al hebt kunnen wij samen met NELOS bekijken met welk niveau jouw brevet in het CMAS-brevettensysteem overeenkomt.
Je kan je brevet dan laten inschalen of je kan met ons meeduiken met je huidige brevet en het volgende CMAS-brevet bij ons behalen.
Na aanmelding krijg je van ons een factuur met het correcte bedrag, het kan zijn dat je nog recht hebt op de famillie korting.
Per extra aangesloten gezinslid krijg je immers nog 15 euro korting.
Voor je eerste lidgeld rekenen wij een extra kost aan van 50 €
Indien je nog nooit lid was van NELOS voorzien wij voor jou een opleidingstas wat volgende items bevat:
De minimun leeftijd om te mogen duiken is vastgelegd op 8 jaar.U kan inschrijven de dag dat U kind 8 jaar geworden is.
The fields below are only shown if the member is born after 01-01-2000. Edit the fields below and edit the option "shown when" to change this behaviour. You can delete this field from your form
Omdat de leeftijd van het lid ( geboortedatum) jonger is dan 18 jaar, hebben we de toesteming van ouders of voogd nodig.
Gelieve dit reglement aandachtig te lezen, onderaan moet u aangeven dat u akkoord bent.
ARTIKEL 1:
De leden van de "Duikschool Amfibie" zijn op grond van artikel 5 van de statuten gehouden de in het reglement vaninwendige orde opgenomen rechten en verplichtingen na te leven.ARTIKEL 2:De leden zijn gehouden aan de reglementen, rechten en verplichtingen:
ARTIKEL 3:Nieuwe leden hebben recht op maximaal 2 proeflessen alvorens zij zich verplichten van hun kant tot toetreding tot devereniging. Zij kunnen als lid geaccepteerd worden:
ARTIKEL 4:Elk duikend lid is verplicht jaarlijks een medisch onderzoek te ondergaan. De nodige formulieren zijn te bekomen ophet secretariaat en dienen volledig conform ingevuld, terugbezorgd te worden op het secretariaat. Leden, die niet tijdigzorgen voor hun medische keuring, worden geweigerd op alle zwembad- en duikactiviteiten binnen clubverband tot zijzich in orde hebben gesteld.
ARTIKEL 5:Elk lid heeft recht tot toegang tot vergaderingen van de Raad van Bestuur maar mag niet deelnemen aan de vergadering tenzij op vraag van de Raad van Bestuur. Indien met een bepaald onderwerp hun aanwezigheid niet gewenst is, kan hende toegang tot de vergadering ontzegd worden voor de duur van de behandeling van dit onderwerp.ARTIKEL 6:Plaats, tijdstip en agenda van vergaderingen van de Raad van Bestuur dienen tenminste 1 week tevoren op hetpublicatiebord in het clublokaal bekend gemaakt te worden.
ARTIKEL 7:De organisatie en structuur van de taakverdeling binnen de Raad van Bestuur, daarbij gelet op de noodzakelijkeopenheid van de besluitvorming daarbinnen, zal waar mogelijk onderstaande structuur dienen te weerspiegelen:De Raad van Bestuur is gedacht te zijn opgebouwd uit 2 werksecties, te weten:
De secties kunnen separaat vergaderen, zich eventueel doen bijstaan door andere leden ter zake van de onder hunverantwoordelijkheid ressorterende activiteiten, waarbij echter wordt aangemerkt dat de bekrachtiging van eventuelebesluiten aan de Raad van Bestuur is voorbehouden. Zij kan dit doen door goedkeuring van de notulen van desectievergadering.
De Raad van Bestuur zelf wordt gevormd door de beide secties, die functioneren onder een voorzitter en is aangevuldmet de ledencommissarissen. De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen volgens artikel 17-18 en 19 van destatuten. De ledencommissarissen worden gekozen onder de leden voor een periode van maximaal 1 jaar.Kandidaat-ledencommissarissen dienen hun kandidatuur ten laatste 1 week voor de Algemene Vergadering aan devoorzitter schriftelijk over te maken.De functie van de ledencommissarissen is vooral bedoeld de openheid van de besluitvorming binnen de Raad vanBestuur te garanderen en zijn taak zal bestaan het expliciet dienen van het specifieke belang van de clubleden.Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.ARTIKEL 8:Materiaal dat eigendom is van de vereniging. Gebruik van clubmateriaal is slechts toegestaan aan clubleden en slechtsna toestemming van de materiaalverantwoordelijke. Een financiële vergoeding voor het gebruik kan worden geëist. Hetvullen van clubflessen mag enkel gebeuren daar, waar de materiaalverantwoordelijke zulks toestaat. De flessen mogennooit met andere mengsels worden gevuld dan met lucht.Na elke duik dient het geleende duikmateriaal in goede staat te worden ingeleverd. Alle beschadigingen dienen gemeld te worden bij de materiaalverantwoordelijke.De gebruikers van het clubmateriaal zijn verplicht:
De gebruiker van het clubmateriaal is verantwoordelijk voor het verlies of beschadiging van het materiaal. Vrijstellingvan vergoeding van de schade kan eventueel verkregen worden indien de Raad van Bestuur na grondige informatieomtrent de omstandigheden, waaronder het verlies of de beschadiging ontstaan is, daartoe besluit.Aanvullend hierop dient met zich ook te houden aan het "Aanvullend Materiaalreglement"ARTIKEL 9:Men moet steeds duiken volgens de Befos-Nelos regels, beschreven in hun veiligheidsreglement. Het is de leden striktverboden alleen te duiken. Duiken is alleen toegestaan indien bij de duikplaats een normobar zuurstofapparaat metbijbehorende apotheek aanwezig is. Deze worden door de vereniging ter beschikking gesteld en dienen op elkeduikuitstap te worden meegenomen. De bediening ervan dient bij voorkeur te geschieden door houders van het brevet"Duiker-Hulpverlener". Bij elk gebruik van het zuurstofapparaat moet het bijgevoegd formulier ingevuld worden en zovlug mogelijk aan de duiksectie overgemaakt worden.Alle duiken buiten het zwembad dienen in het logboek te wordeningeschreven. Bij clubuitstappen houdt dient de verantwoordelijke schriftelijk bij te houden :
Ongevallen samenhangend met het duiken dienen zo snel mogelijk aan de duikverantwoordelijke en secretaris gemeldte worden welke op hun beurt op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur verslag uit brengen.
ARTIKEL 10:De Raad van Bestuur is gerechtigd in geval van overtreding van de verplichtingen, voortspruitend uit het reglement vaninwendige orde of de statuten, sancties te treffen welke in extremo het uitsluiten uit de vereniging zonder terugbetalingvan het lidgeld kan inhouden. Een uitsluiting is alleen mogelijk door de Algemene Vergadering met een meerderheidvan twee/derde der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Hiertegen is geen beroep mogelijk.De Raad van Bestuur is daarbij gehouden tevoren het betrokken lid of leden te horen en in haar oordeel de wetgeving inacht te nemen.ARTIKEL 11:Ieder lid dient in het bezit gesteld te zijn van een reglement van inwendige orde terwijl een exemplaar in het clublokaalter inzage aanwezig dient te zijn.ARTIKEL 12:Dit reglement treedt in voege nadit dit verstuurd is per mail naar alle leden en vervangt alle eerder uitgegeven reglementen van inwendige orde.
De Raad van Bestuur